Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@14:40:44 GMT

خودروهایی که با شیوع کرونا ارزان شدند

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۳۲۵۷

خودروهایی که با شیوع کرونا ارزان شدند

یکی از تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا کاهش معاملات در بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن و خودرو بود که منجر به کاهش قیمت‌ها در این بازارها شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، رکود در بازارهای مختلف کالا و خدمات اگرچه خسارات زیادی به چرخه اقتصادی کشور وارد کرد اما موجب مهار افزایش قیمت لجام گسیخته در بازار خودروهای داخلی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پس از اعلام ورود ویروس کرونا به کشورمان، هفته آخر اسفندماه که ایام اوج افزایش قیمت‌ برای همه کالاها از جمله خودرو محسوب می‌شود، قیمت برخی خودروهای داخلی تا ۱۰ میلیون تومان افت کرد.

بازار خودرو در بهمن ماه هر روز افزایش قیمت را تجربه می‌کرد تا جایی که خرید یک دستگاه ۲۰۶ تیپ ۲ ساده در بازار دست کم ۱۰۲ میلیون تومان نیاز داشت.

قیمت سمند ال ایکس ۱۰۴ میلیون تومان و قیمت پژو پارس دوگانه سوز ۱۴۲ میلیون تومان ثبت شده‌ بود.

قیمت ساده‌ترین مدل پراید (سایپا۱۳۱) نیز به ۶۲ میلیون تومان رسیده‌بود.

کارشناسان تبدیل کاربرد خودرو از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه‌ای را مهم‌ترین عامل گرانی این کالا می‌دانند و فعالان این صنعت معتقدند آزادسازی قیمت‌ها در این بازار تنها راه ایجاد تعادل برای قیمت‌ها در این بازار است‌.

این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد با نزدیک‌تر شدن به سال نو و فرا رسیدن ایام سفرهای نوروزی قیمت‌ها از این هم بالاتر برود اما شیوع ویروس کووید ۱۹ باعث افت ارزش خودرو شد.

اگرچه رکود همچنان بر بازار خودرو حاکم است اما طبق آخرین قیمت ثبت شده در اواخر اسفندماه هر دستگاه سمند ال ایکس تا ۷ میلیون تومان کاهش قیمت پیدا کرد و به ۹۷ میلیون تومان رسید.

پژو پارس دو گانه سوز نیز با افت ۹ میلیون تومانی به ۱۳۳ میلیون تومان رسید.

۲۰۶ تیپ ۲ ساده نیز ۶میلیون تومان ارزان‌تر شد و طبق قیمت‌های ۲۴ اسفندماه اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو به ۹۶ میلیون تومان رسید.

سایپا ۱۳۱ اما تنها ۳ میلیون تومان افت قیمت را تجربه کرد و به ۵۹ میلیون تومان رسید.

با وجود افت نسبی قیمت‌ها در بازار خودرو هنوز اختلاف قیمت میان کارخانه با حاشیه بازار این کالا بسیار زیاد است. برای مثال قیمت کارخانه سمند ال ایکس ۳۰ میلیون تومان ادزان‌تر از حاشیه بازار است و اختلاف قیمت پژو پارس در حاشیه بازار و درب کارخانه   به بیش از ۵۳ میلیون تومان می‌رسد.

سایپا ۱۳۱ نیز در پایین‌ترین نرخ خود ۲۲ میلیون تومان با قیمت کارخانه (۳۷ میلیون تومان) اختلاف دارد.

افزایش بی‌ضابطه قیمت خودرو در بازار آزاد در حالی که قیمت این کالا در کارخانه هیچ تغییری نداشته‌است، با وجود بالا رفتن هزینه‌های تولید تنها به نفع دلالان این بازار است و باعث می‌شود شاهد تعداد بیشتری از خودروهای صفر پلاک نشده و خاک خورده در پارکینگ‌ها باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میلیون تومان رسید بازار خودرو قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است

تین نیوز

رئیس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه ها و فروشندگان خودروی تهران ضمن تشریح قیمت روز انواع خودرو در بازار گفت: عرضه خودرو همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، سعید موتمنی، رئیس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه ها و فروشندگان خودروی تهران از تداوم رکود در بازار خودرو خبر داد و گفت: اوایل هفته جاری قیمت انواع خودرو در بازار تا دو درصد ریزش را هم تجربه کرد اما این کاهش قیمت تداوم نداشت و در اواسط هفته بار دیگر به قیمت های پیشین بازگشت. 

وی افزود: افت قیمتی که در اوایل هفته اتفاق افتاده بوده برآمده از کاهش قیمت ارز و ریزش آن از  رقم ۶۵ هزار تومان بود. 

موتمنی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ قیمت بیشتر خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی در بازار نسبت به آخرین روزهای سال ۱۴۰۲، افزایش چهار تا پنج درصدی را تجربه کرده است. 

وی تصریح کرد: عرضه همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است؛ اگر عرضه به اندازه کافی بود، وضعیت قیمت خودرو در بازار متفاوت از امروز بود. 

قیمت انواع خودرو 

رئیس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه ها و فروشندگان خودروی تهران در تشریح قیمت روز  انواع خودرو در بازار گفت: اکنون پژو پارس در کانال ۶۷۰ میلیون تومان قرار دارد و قیمت شماری دیگر از خودروها نیز به شرح زیر است: 

۲۰۷ اتوماتیک؛ یک میلیارد و ۸۰ میلیون

دنا؛ یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون 

سمند سورن؛ ۷۶۵ میلیون 

شاهین اتوماتیک؛ ۸۶۰ میلیون تومان و دنده ای ۷۶۰ میلیون تومان 

هایما؛ یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان 

تارا اتوماتیک؛ حدود ۹۸۰ میلیون تومان 

تارا دنده ای؛ ۷۲۰ میلیون تومان 

کوئیک دنده ای؛ ۴۴۰ میلیون تومان و کوئیک اتوماتیک ۵۳۷ میلیون تومان

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید
  • معرفی فورس گورکا پنج‌در، همتای ارزان‌قیمت مرسدس G کلاس از هند! (+عکس)
  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو